Az Árminimummal rögtön megtalálhatod a legjobb árat a kiszemelt ingatlanhoz. Bármelyik portálon is hirdetik.

Árminimum blog

Ingatlanvásárlás Ausztráliában

2017. augusztus 14. - Árminimum
Abban az esetben, ha valaki ingatlanvásárlásra adja a fejét Ausztráliában, számos meglepő dologgal találkozhat. Alábbi bejegyzésünkben összeszedtünk pár érdekes tudnivalót, amivel érdemes készülni, ha valaki esetleg így döntene.sidney.jpg

Elsősorban amit át kell gondolni, az a helyválasztás. Ausztrálián belül, megdöbbentő eltérések lehetnek, nem csak országon, de egy adott városon belül is hatalmas “árszakadékokkal” találkozhatunk, amik nagyban függnek a közlekedéstől, környezettől. Bár a nagyvárosokban az utóbbi időben felszaladtak az árak, több kisebb városban stagnálás figyelhető meg.

A második lépésként arról kell elgondolkoznunk, hogy az új lakás megvételéhez igényelnénk-e hitelt, ami egy bevett szokás Ausztáliában. Ha hitelből tervezel házat venni, akkor választásodat az is befolyásolhatja, mekkora a maximális felvehető hitel (ami többek között függ az eltartottak számától, a kérelmező bevételétől stb.).

 

Sokan gondolkozhatnak el, mennyire éri meg egy közvetítő segítségét igénybe venni. Egy szakember segítségének számos előnye lehet, többek között, hogy segíthet felbecsülni egy ingatlan valós értékét. Ez különösen aktuális napjainkban, amikor rengeteg felülértékelt ingatlannal találkozhatunk az országban. Jelenleg a kereslettöbblet is eggyel több ok arra, hogy egy profi segítségét igényeljük.

 

Ausztáliában számos elterjedt módszer van arra, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb ingatlant. Napjainkban népszerűek az újság – és online-hirdetések, illetve elterjedt módszernek számítanak az aukciók. Ezeket többnyire az eladó ház udvarában szokták megrendezni, így sok embert becsalogathatnak az utcáról, ezzel is növelve a nyomást a versenyzőkön.

 

Végül rövid összegzésként összeszedtük a medián árakat Ausztrália nagyobb városaiban. Sydney és Melbourne magasan a legdrágább városoknak számítanak, ahol átlagosan 805.000 (Sydney) ausztrál dollár és 605.000 dollár (Melbourne) között találhatsz házat. Ám Adelaine-ben, ami az ország 5. legnépesebb városa, már csak átlagosan 439.000 dollárba kerül egy lakás (a 2017 márciusi adatok szerint). Mi mindenesetre sok sikert és kitartást kívánunk mindenkinek, aki erre vagy hasonló vállalkozásra adja a fejét!

 

Forrás:
  1. https://www.realestate.com.au/advice/what-is-a-buyers-agent/
  2. https://www.realestate.com.au/advice/what-is-a-buyers-agent/
  3. https://movetoaustralia.net/buying-a-home-in-australia/
  4. http://www.theadvocate.com.au/story/666658/new-domain-for-real-estate-guide/

A bejegyzés trackback címe:

https://arminimum.blog.hu/api/trackback/id/tr6113278437
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása