Az Árminimummal rögtön megtalálhatod a legjobb árat a kiszemelt ingatlanhoz. Bármelyik portálon is hirdetik.

A nagy ingatlanportál-teszt

2018. július 23. - Árminimum

portalteszt2.png

Ha lakást adunk el, melyik portálokon hirdessünk ? Honnan jön a legtöbb hívás? Melyik portálon mennyibe kerül 1 érdeklődő hívása?

Tovább

Mi a baj az ingatlanosokkal?

bad-realtor2.jpg

Gyakori, hogy a vevők és eladók inkább a saját kezükbe veszik az ingatlankeresést és eladást, annyira nem bíznak az ingatlanosokban. A szakma megítélése egyáltalán nem pozitív, és ennek bőven vannak jogos okai. A negatív tapasztalatoknak pedig a jó ingatlanosok isszák meg a levét.

Tovább

Ne higgy a lakáshitelhirdetéseknek!

Tippek lakásvásárlóknak és hitelfelvevőknek

lakashitel.jpg

Aki lakáshitelt keres, gyorsan összezavarodhat a hirdetések útvesztőjében. Önmagában az alacsony THM-es hirdetés mögött bármi rejtőzhet, az ajánlatokat a teljes információ birtokában szabad csak mérlegelni.

Tovább

Hogyan találj jó lakást olcsóbban?

tu-a-szenakazalban.png
Előző cikkünk kapcsán egy olvasónk viccesen megkérdezte, hogy akkor most megkaphatja-e akkor az 5 milliós ingatlant is 1 millióért :) Ilyet még nem találtunk, de 25 milliós ingatlant 20-ért már nem is egyet. Valóban jelentős összeget megspórolhatunk, ha alaposan szétnézünk.

Tovább

Ugyanaz a lakás 3,8 millió forinttal olcsóbban?

Csak attól függ, kitől vesszük.

ingatlanok milliós árkülönbséggel

 

Aki aktívan lakást keres és böngészi az ingatlanhirdetéseket, annak aligha újdonság, hogy ugyanaz az ingatlan számtalan portálon és hirdetésben felbukkan, gyakran különféle árakon.

Tovább

Ingatlanossal vagy anélkül?

Mítoszok és a valóság lakáseladásnál és lakásvételnél

Számtalan kiábrándult ügyfél panaszkodik eladóként vagy vásárlóként arra, hogy minősíthetetlen szolgáltatást kapott az ingatlanközvetítőtől. Közszájon forognak a simlis vagy csak egyszerűen lusta, nemtörődöm ügynökökről szóló történetek. Sokan emiatt úgy gondolják, hogy az ingatlanosokat a legjobb kihagyni - akár eladásról, akár vételről legyen szó. Végülis minden hirdetés kint van a neten (és persze nálunk is az Árminimumon:).

realtor.png

Ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy sikeres, rövid- és hosszútávon is kedvező tranzakció létrejöhet ügynök nélkül és ügynökkel is. Mint ahogyan egy “befürdés” is megtörténhet egyedül vagy ingatlanos jelenlétében is. De akkor mégis hogyan döntsünk?

Tovább

Mit tegyünk az engedély nélkül hirdető ingatlanosokkal?

Nem ritka, hogy trükkös ingatlanosok olyan ingatlanról tesznek fel hirdetéseket, amelyhez a tulajdonostól sosem kaptak engedélyt. Ilyenkor vagy a nagyobb portfólió látszatát akarják kelteni, vagy pedig abban bíznak, hogy majd ha jelentkezik rá vevő, akkor a vevővel kézenfogva a tulajdonos már úgyis aláír vele egy szerződést a jutalékról.

hazsteal.png

Az Árminimum segít abban, hogy a tulajdonos azonnal értesüljön erről és megtegye a szükséges lépéseket, amint az ingatlanát valaki engedély nélkül kezdi hirdetni.

Tovább

25% a magyar ingatlanpiaci káoszindex

Ez mi ez?

A káoszindex azt mutatja meg, hogy az ingatlanhirdetések hány %-a esetén találnánk meg ugyanazt az ingatlant olcsóbban, ha kitartóan keresnénk. A 25%-os káoszindex azt jelzi, hogy minden 4. hirdetés esetében találnánk olcsóbb hirdetést ugyanarra az ingatlanra.

A káosz forrása

A káosz abból fakad, hogy egy ingatlant egyidőben több ingatlanos is hirdet, sokszor nagyon különböző árakon. Ráadásul egy ingatlanos általában 4-5 portálra is felteszi a hirdetését, van, hogy akár egy tucatszor is. Ebben a hirdetési kavalkádban pedig nagyon kevés hirdetés mutatja az éppen aktuális legalacsonyabb árat, mert a legtöbb hirdetést jellemzően nem frissítik.

Arról nem is beszélve, hogy a tulajdonos, ha leviszi az árat, a legritkább esetben siet ezt közölni a leszerződött ingatlanosokkal. Hogy ez mennyire így van, íme néhány beszédes szám:

image_2.png

image_3.png image_4.png image_5.png

A fenti infografika forrása: napibrutal.arminimum.hu

A Napi Brutál adatai naponta frissülnek.