Az Árminimummal rögtön megtalálhatod a legjobb árat a kiszemelt ingatlanhoz. Bármelyik portálon is hirdetik.

Árminimum blog

Ingatlanok a Fülöp-szigeteken

2017. augusztus 29. - Árminimum

A több mint 7000 (egész pontosan 7107) szigetből álló szigetállam az utóbbi években népszerű célpont lett a megpihenni vágyó nyugati nyugdíjasok körében, akik idősebb korukra előszeretettel költöznek a Fülöp-szigetekre. Ennek elsődleges oka az alacsony létfenntartási költség, de fontos szerepet játszanak a csodálatos látnivalók, a hihetetlenül kedves emberek és természetesen a finom ételek is.fulop-szigetek.jpg

Vessünk egy pillantást arra, hogy milyen kihívásokkal is jár, ha valaki egy ilyen üzletbe akar belevágni. Ha valaki mint “külföldi”, a Fülöp-szigeteken egy ingatlanra szeretne szert tenni, mindenképp érdemes elsősorban egy tapasztalt közvetítőnek a segítségét igénybe venni, aki nem csak nélkülözhetetlen információkkal segítheti a folyamat zökkenőmentes lezajlását, de adott esetben a hitel felvételében is hasznos tanácsot tud adni kliensének.

Ha a dolog komolyabban érdekel, itt tudsz válogatni az ügynökök között: http://www.iproperty.com.ph/realestateagents/search/

A Fülöp-szigeteken csak állampolgároknak áll jogában földet venni, illetve csak olyan ingatlant vásárolhatsz, mely 60%-ban helyiek tulajdonában áll. Így lehetséges, hogy veszel egy házat, ami a te tulajdonod lesz, de a telek, amin áll, helyi tulajdonban van. Bevett módszer egy helyi közreműködésének igénybevétele, akinek a nevében meg tudod venni az ingatlant, de az igazán elkötelezettek a házasságig is elmennek, hogy “kibújjanak” a szabályok alól.

Az ingatlan elhelyezkedése nagyban befolyásolja annak árát. Jó példa erre Rockwell Centre, ahol közel dupla annyiért ($211 800) lehet egy kisebb ingatlant venni mint Ortigas city-ben, hiába vannak egymástól 15 perc autóútnyi távolságra.

Ha valóban vásárlásra kerül a sor, hasznos utánanézni, hogy az adott városban (mivel ez minden városban más) milyen adózási szabályok vannak az ingatlantulajdonod után. Általában a helyi önkormányzatok kedvezményt tudnak adni az éves adóból, ha idő előtt fizeted be, illetve radikális következményei lehetnek, ha ez elmarad, ide értve a ház elárverezését is.

A hatalmas gazdasági különbségek az ingatlanpiacon is figyelemreméltóak. Ha általánosságban akarunk beszélni, mégis a kisebb lakások, házak jellemzőek. Egy 3 hálószobás lakás gyakran 50 négyzetmétert jelent a gyakorlatban, bár ez az adat eltérő lehet a vidék fejlettségétől függően. Az építési szabályok szerint egy hálószoba minimum területe 6 négyzetméter, és a legtöbben maradnak is ennél a minimumnál.

Végül pedig egy érdekesség: a 2017-es augusztusi felmérések szerint az Fülöp-szigeteken átlagosan 9605 pesóba kerül (48.375 HUF) egy négyzetméter új ház építése során. (Magyarországon ingatlanvásárláskor átlagosan 306 030 HUF-ba kerül egy négyzetmézer a legújabb adatok szerint.)

A bejegyzés trackback címe:

https://arminimum.blog.hu/api/trackback/id/tr413278527
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása