Az Árminimummal rögtön megtalálhatod a legjobb árat a kiszemelt ingatlanhoz. Bármelyik portálon is hirdetik.

Árminimum blog

Ugyanaz a lakás 3,8 millió forinttal olcsóbban?

Csak attól függ, kitől vesszük.

2018. január 25. - Árminimum

ingatlanok milliós árkülönbséggel

 

Aki aktívan lakást keres és böngészi az ingatlanhirdetéseket, annak aligha újdonság, hogy ugyanaz az ingatlan számtalan portálon és hirdetésben felbukkan, gyakran különféle árakon.

A kaotikus helyzet hátterében több dolog is állhat:

  1. A legtöbb eladó általános szerződést köt, azaz több ingatlanosnak is ad eladási megbízást. (Hogy ennek mi a hátránya a kizárólagos megbízással szemben, arról itt írtunk.)
  2. Ha árcsökkentésre kerül sor, azt nagyon gyakran elfelejtik az összes hirdetési portálon frissíteni, így különböző árak “ragadnak be” a különböző hirdetésekben. Ez az ingatlanosokra éppúgy igaz, mint a magánhirdetőkre, láthatólag az ingatlanosoknál is hiányzik a hatékony hirdetés-utánkövetés. Az is gyakori, hogy a tulajdonos árat csökkent az egyik ingatlanos tanácsára, de a többieket nem értesíti erről.
  3. A “kalózhirdetők” tevékenysége: számtalan önjelölt (vagy néha valódi) ingatlanos másol le és hirdet a tulajdonos megbízása nélkül ingatlanokat, abban bízva, hogy a rajta keresztül történő megkeresésekhez utólag megszerzi a tulajdonos hozzájárulását.

Az árkülönbségek gyakorisága és nagyságrendje viszont még a tapasztalt ingatlanvadászokat is meglepetésként érheti. A Napi Brutál adatai szerint ha alaposan körülnézünk, minden negyedik (!) hirdetés esetén találhatunk olcsóbbat, átlagosan 3,8 millió forinttal. Ez országosan összesen 71 milliárd forintnyi árkülönbséget jelent ugyanazokra az ingatlanokra a különböző irodák és magánhirdetők árazásában. És még egy érdekesség: január 24-én a legtöbbször meghirdetett ingatlanhoz 93 darab hirdetés tartozott.

Mi következik ebből? Először is, az első szembe jövő hirdetés felhívása helyett tájékozódjunk, hogy ki kínálja az adott ingatlant a legolcsóbban. Ezt nagyban meggyorsítja az az ingyenesen elérhető Árminimum, amely kigyűjti az ugyanazon ingatlanhoz kapcsolódó összes hirdetést ár szerint sorbarendezve. Kellemes ingatlanvadászatot!

Az Árminimumot 1 kattintással innen tudod telepíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://arminimum.blog.hu/api/trackback/id/tr1413602993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása